www.svarovani123.com
Nový panel MA25 zjednodušuje pulzující řízení.
.
Spojením nových a vylepšených součástí dnes společnost ESAB Welding & Cutting Products představila pulzní systém GMAW (MIG/MAG), který je optimalizován pro vyšší produktivitu a lepší kvalitu při svařování hliníku, nerezové a uhlíkové oceli. Systém obsahuje nový, vysoce intuitivní panel MA25 Pulse, vylepšený podavač drátů Aristo Feed 3004 a vylepšený zdroj napájení Aristo MIG 4004i Pulse. ESAB nabízí panel MA25 Pulse ve dvou variantách: hliníkový panel s 30 předprogramované synergické linky pro hliníkový drát 0,9 mm – 1,6 mm nebo ocelový/nerezový panel s 54 předem naprogramované synergické linky pro pevné a štípnuté dráty 0,8 mm – 1,6 mm. ®

"Naši zákazníci chtěli všechny tradiční výhody pulzního svařování MIG v balíčku, který je pro obsluhu šetrnější, a nový panel MA25 Pulse je jádrem řešení," říká Hans Örtengren, produktový manažer společnosti ESAB Welding & Cutting Products. "Ovládací panel MA25 používá ikony, tlačítka a digitální displeje, které zjednodušují používání a eliminují jazykové bariéry. Různé svařovací programy jsou snadno k nalezení, nastavení a jemné doladění, což přispívá ke zvýšení produktivity."

Pro zahájení pulzního svařování vybírají obsluha synergickou linku pro typ použitého plnicího drátu a plynu a systém pak zajišťuje optimální dynamické řízení oblouku. Nejsou vyžadovány žádné další znalosti procesu. Systém může automaticky nastavit pro změny délky oblouku (napětí) a rychlosti posuvu drátu, což pomáhá udržovat konzistentní průnik a vzhled svarových housenky. Tyto funkce pomáhají zejména méně zkušeným nebo středně kvalifikovaným svářečům dosáhnout lepších výsledků.

Pulzní GMAW svařování poskytuje řadu výhod, v závislosti na aplikaci. Může uživatelům umožnit:

  • Standardizovat na jednom, větší průměr hliníkového drátu pro svařování širokou škálu tlouštěk kovů.
  • Výrazně snížit nebo odstranit rozstřik svaru a související post-svařování clean-up.
  • Ovládejte vzhled housenky, což je důležitý faktor, když zákazníci oceňují dobře vypadající svarové kuličky.
  • Svařte tenčí materiály bez prohoření nebo deformace, zvýšení výtěžnosti při prvním průchodu a snížení míry úbytku.
  • Lépe zvládat tepelný vstup pro zachování mechanických vlastností a zároveň zvýšit rychlost jízdy, zejména na nerezové oceli.
  • Umožněte svařování v všech polohách při zachování přiměřeně vysokých rychlostí nanášení a rychlosti jízdy.

Lepší obloukové starty, řízený doraz svaru

Panel MA25 Pulse se připojuje přímo k podavači drátu Aristo Feed 3004. Nyní je systém vylepšen novým pohonem motoru a nabízí větší točivý moment pro lepší obloukové starty, konzistentnější rychlost a méně hluku. Přepracovaný hnací válce a mechanismus posuvu Aristo Feed poskytují pozitivnější výkon při podávání a snižuje riziko hoblin drátu. Funkce s názvem Start parametr R umožňuje jemné doladění elektrického oblouku při startu svaru. Na konci svaru, zkrat ukončení (SCT) technologie zostřuje drát podporovat lepší oblouk začíná a eliminovat potřebu klip drátu odstranit míč by jinak formulář. Počáteční parametr R i SCT jsou optimalizovány pomocí předem naprogramovaných synergických linek ESAB.

SPOLEČNOST ESAB také modernizovala svůj prémiový svařovací zdroj energie v kategorii 400 amp, Aristo MIG 4004i Pulse, aby pomohla výrobcům a výrobcům dosáhnout nové úrovně produktivity a vyřešit jejich nejtěžší svařovací výzvy. Aristo MIG 4004i Pulse nyní obsahuje rychlejší hardware a nové softwarové ovládací prvky, které poskytují lepší obloukové starty, zejména s hliníkem a nerezem.

Společnost ESAB Welding & Cutting Products je uznávaným lídrem v oblasti svařování a řezání. Od časově uznávalých procesů svařování a řezání až po revoluční technologie v mechanizovaném řezání a automatizaci – plnicí kovy, zařízení a příslušenství společnosti ESAB přinášejí řešení zákazníkům po celém světě.
The ESAB MA25 Panel provides the benefits of pulsed GMAW using operator-friendly, intuitive controls.

(vyhrazujeme si právo měnit tyto popisy a specifikace bez předchozího upozornění)